În judeţul Galaţi sunt doar cinci zone amenajate pentru picnic

În judeţul Galaţi sunt doar cinci zone amenajate pentru picnic, rezultă dintr-o informare a Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu.

Cele cinci astfel de amenajări sunt în municipiul Galaţi sau în zonele limitrofe acestuia. În municipiul Tecuci şi în restul localităţilor din judeţ nu există nicio zonă de picnic. Numărul spaţiilor special amenajate pentru desfăşurarea activităţilor de picnic în judeţul Galaţi este considerat insuficient de către comisarii Gărzii de Mediu.

Zonele amenajate de autorităţi sunt Lacul Vânători, aflat în administrarea SC Gospodarire Urbană din subordinea Primăriei Galaţi, Baza de pescuit Zătun şi Pădurea Gârboavele, aflate în administrarea Serviciului Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Consiliului Judeţului Galaţi. La acestea, se adaugă Plaja Brateş şi amenajarea La Salcâmi, de pe malul Dunării, ambele gestionate de operatori privaţi.

Zona amenajată pentru picnic de la Plaja Dunărea nu mai este funcţională, iar în Parcul Rizer, unde exista o astfel de amenajare, se fac lucrări de construcţie. În judeţ, există două zone în care se poate face picnic, însă fără aprinderea focului, la Cosmeşti Vale şi în Pădurea Buciumeni.

Articolul precedentDoi dintre militarii răniți în Afganistan au fost transferaţi la București
Articolul următorMii de gălățeni au luat Lumina Sfântă de la Catedrală