Mii de gălățeni au luat Lumina Sfântă de la Catedrală

Mii de gălățeni au luat Lumina Sfântă de la Catedrala Arhiepiscopală, în noaptea de Paște, după slujba Învierii Domnului.

Tineri și bătrâni, bogați și săraci, cei adunați pe esplanada special amenajată în fața Catedralei au primit Lumină de la ÎPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Pentru al 11-lea an consecutiv, Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim de o delegaţie specială a Patriarhiei Române. Lumina a ajuns, în cursul serii, și la Galaţi, Arhiepiscopul Dunării de Jos transmiţând-o ulterior în toate parohiile.

În mesajul său către gălăţeni, ÎPS Casian Crăciun a îndemnat la cumpătare şi la o întoarcere la adevăratele valori ale creştinismului, ce nu ţin de starea materială, ci de cea spirituală. „Să nu rămânem, de Sfintele Paşti, doar cu lumina din lumâ­narea pascală. Lumina pe care am primit-o este „călăuza” de la întuneric la lumină, de la lumesc la ceresc şi de la tristeţe la bucurie. Acesta este scopul şi mesajul Învierii”, le-a transmis Arhiepiscopul Dunării de Jos credincioşilor prezenţi la slujba de Înviere.

Articolul precedentÎn judeţul Galaţi sunt doar cinci zone amenajate pentru picnic
Articolul următorMoldovean depistat la volan, cu permis necorespunzător