A fost lansată o nouă campanie de sterilizare a câinilor la Galați. Doritorii pot să-și sterilizeze gratuit câinii de rasă comună, proprii sau de la bloc. 

O organizație națională de protecție a animalelor (Animal Society) și una internațională (Four Paws) derulează, de mâine, o campanie unică de sterilizare a câinilor comunitari din Galați.

Plan pentru doi ani, cu acordul Primăriei

Agreat cu Primăria Galați, planul celor două asociații se întinde pe doi ani și se va desfășura în mai multe etape. Rezultatele acestuia vor fi măsurate de un institut sociologic profesionist, iar președintele Animal Society, dr. Anca Tomescu, a spus că speră ca, la finalul celor doi ani, Galațiul să devină un proiect pilot pentru rezolvarea într-un mod uman a problemei câinilor fără stăpân.

”Suntem încântați de colaborarea cu una dintre cele mai importante organizații europene din domeniul protecției animalelor și avem încredere că, la sfârșitul acestui proiect desfășurat pe doi ani, orașul nostru va deveni un model demn de urmat și de alte autorități locale, fie ele din România sau chiar Europa de Est” a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Programări pentru sterilizări fără costuri, începând de mâine

Începând de mâine, 3 aprilie, gălăţenii care deţin un câine de rasă comună pot suna la numărul de telefon 0786.046.868 pentru a-l programa la sterilizare gratuită. La fel pot face şi gălăţenii care au grijă de un maidanez pripăşit în faţa blocului, dacă sunt dispuşi ca, după castrarea patrupedului, să-l adopte.

”Avem o experiență de peste 30 de ani în domeniul salvării și protecției animalelor și vă putem spune un lucru cert: că, dacă întreaga comunitate din Galați acceptă faptul că maidanezii de pe străzi sunt o problemă comună, a tuturor cetățenilor, dacă toți factorii de decizie ne sprijină și își dau mâna, atunci această problemă poate fi rezolvată într-un mod uman și eficient”, spune Anca Tomescu, președinte Animal Society.

Foști câini fără stăpân, astăzi câini de terapie

Four Paws și Animal Society au pus acum 16 ani bazele unui proiect unic în lume: organizațiile salvează câini de pe stradă, care ulterior sunt integrați în familii, apoi selectați și antrenați să devină câini de terapie.

Foștii câini comunitari lucrează de mulți ani, cu rezultate bune, alături de copii cu dizabilități, dar și de bătrâni instituționalizați.

Totul se petrece sub supravegherea dr. Victor Chitic, psiholog specializat în interacțiunea om-animal, și el membru al asociației, care se ocupă de pregătirea câinilor și supraveghează terapia propriu-zisă și efectele acesteia.

Mesajul Animal Society și Four Paws este clar: un câine de rasă comună poate fi mai bun decât orice câine de rasă, dacă îi este oferită această șansă.

 

 

Articolul precedentDescoperire explozivă în comuna Munteni: un proiectil american de 100 de kg!
Articolul următorA fost surprins conducând mașina pe contrasens în Galați