Un singur ofertant la licitaţia pentru transformarea Plajei Dunărea. Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Aqua Azur SRL este singurul ofertant înscris în licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de „Reabilitare şi modernizare Plaja Dunărea”.

În şedinţa Consiliului Local din 19 decembrie 2018 au fost aprobate studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici propuşi pentru obiectivul „Reabilitare şi modernizare Plaja Dunărea”.

Documentaţia a fost realizată de firma constănţeană Aqua Azur SRL. Contractul pentru această documentaţie i-a fost atribuit direct de Primăria Galaţi, pentru suma de 148.750 de lei cu TVA. Aceeaşi firmă se regăseşte acum în asocierea care şi-ar putea adjudeca acest contract, alături de câştigătoare abonate ale licitaţiilor publice – Tancrad şi Lemacons.

Potrivit datelor de pe portalul achiziţiilor publice, „municipiul Galaţi doreşte realizarea unui complex acvatic multifuncţional, cu plajă urbană, prin repunerea în circuitul de agrement a Plajei «Dunărea»”. Contractul are o valoare estimată de 23.220.545 de lei cu TVA, adică peste 4,9 milioane de euro. Sursa de finanţare a acestor lucrări nu se cunoaşte exact, în hotărârea Consiliului Local fiind trecute atât bugetul local cât şi /sau un împrumut.

Municipalitatea impune un termen de 1,5 luni pentru proiectare şi 16,5 luni pentru execuţie. Criteriul de atribuire a contractului este „preţul cel mai scăzut”. Investiţia dorită de municipalitate cuprinde, printre altele, piscină cu valuri pentru 297 persoane, bazin de relaxare pentru circa 160 de persoane, bazin de aterizare pentru circa 111 persoane, piscina cu tobogan pentru copii, aventura park. Ar mai trebui să aibă o zonă tip food court, beach bar şi terasa amplasată pe plajă, scenă pentru concerte, bibliotecă pe plajă, bungalouri SPA, zone pentru sport, fitness (cu echipamente necesare) şi yoga, duşuri solare, hamace şi sezlonguri.

 

Articolul precedentPeste 300 de angajări prin AJOFM Galaţi în luna ianuarie 
Articolul următorTalon ITP fals descoperit la o maşină înmatriculată în Bulgaria