Peste 300 de angajări prin AJOFM Galaţi în luna ianuarie, potrivit unui comunicat al instituției. Din 339 de persoane angajate, 137 au fost femei.

196 dintre persoanele angajate au vârsta de peste 45 de ani, 54 sunt între 35 și 45 de ani, 47 au între 25 și 35 de ani, iar 42 sunt tineri sub 25 de ani.  232 de persoane locuiesc în mediul urban, iar 107 în mediul rural.

Studiile profesionale ajută la angajare

Cele mai multe persoane pentru care s-au găsit locuri de muncă au studii profesionale/arte şi meserii (110), urmate de cele cu studii gimnaziale (84). Numărul celor cu studii liceale care s-au angajat este de 78, iar al celor cu studii superioare, de 58.Cinci persoane cu studii postliceale au găsit loc de muncă, precum și 4 care au studii primare sau deloc.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, gălăţenii care caută un loc de muncă şi sunt înregistraţi în baza de date a AJOFM Galaţi beneficiază de măsuri active personalizate.

Astfel, în ianuarie 2019, 606 persoane au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale prin acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active.

 

Articolul precedentRestricții de trafic în centrul Galațiului din cauza unor lucrări
Articolul următorUn singur ofertant la licitaţia pentru transformarea Plajei Dunărea