Procurorii Parchetului Judecătoriei Galați protestează faţă de OUG 7/2019

Procurorii Parchetului Judecătoriei Galați au decis să protesteze faţă de modificările legislative aduse de OUG 7/2019, prin suspendarea activităţii cu publicul.

Începând de luni, 4 martie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați nu se va mai lucra cu publicul. Decizia a fost luată, vineri, 1 martie, în cadrul Adunării Generale a procurorilor din cadrul acestui parchet. Procurorii au hotărât, în unanimitate, suspendarea activităţii cu publicul în perioada 4 – 15 martie. Acţiunea este o „formă de manifestare a dezacordului faţă de modificările legislative realizate prin OUG 7/2019″, se arată într-un comunicat al instituţiei.

În afara procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătorie, singurii din judeţul Galaţi care au mai adoptat o formă de protest sunt cei de la DIICOT. Aceştia au decis suspendarea activităţii timp de patru ore zilnic, în perioada 26 februarie – 8 martie.

Conform comunicatului Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, „activitatea cu publicul se va realiza prin celelalte mijloace de comunicare prevăzute de Codul de procedură penală, respectiv dispoziţiile legale în materie (fax, e-mail, servicii poştale şi altele)”.

Articolul precedentTrei şoferi gălăţeni au fost prinşi băuţi pe drumurile din judeţ
Articolul următorControale la comercianţii de flori şi mărţişoare, până pe 10 martie