Şantierul Naval Damen din Galaţi a sărbătorit, miercuri, 125 de ani de la înfiinţare, printr-o petrecere la care au participat circa 5.000 de navalişti şi membri ai familiilor acestora.

Ziua Navalistului de anul acesta, sărbătorită tradiţional de Sf. Maria, a coincis cu 125 de ani de la înfiinţarea, la Galaţi, a Şantierului Naval „G. Fernic et Co.”, fabrică pe care istoricii oraşului o consideră precursoarea şantierului naval de astăzi.

Conducerea olandeză a Damen Galaţi nu a ratat „momentul Fernic” şi a pus la cale o petrecere de zile mari, la care au luat parte toţi angajaţii firmei şi familiile lor, alături de invitaţi de firmele colaboratoare şi oficialităţi ale oraşului.

„Visul unui antreprenor îndrăzneţ şi ambiţios pe nume Gheorghe Fernic, început cu o mică fabrică, în 1893, a fost continuat de generaţii şi generaţii de navalişti. Astăzi, avem tot ce ne trebuie pentru a demonstra că suntem un şantier de top”,a  spus Rino Brugge, noul director general al Şantierul Naval Damen Galaţi.

Petrecerea, desfăşurată în parcarea şantierului, a fost animată de Partidul Kiss FM, prezentatorii Răzvan şi Flavia, Ionuţ Dolănescu şi formaţia Proconsul. Participanţii au avut asigurate, gratuit, gustări, îngheţată, apă minerală, bere şi băuturi răcoritoare.

Grupul Damen, care are 35 de companii în întreaga lume, a preluat Şantierul Naval din Galaţi în 1999. La nivel mondial, Damen are peste 12.000 de angajaţi şi a livrat nave în peste 100 de ţări.

Articolul precedentSuporterii Oţelului au fost gazaţi la Sarichioi, de un agent de pază
Articolul următorŞoferul băut din Roşcani care a accidentat grav cinci copii a fost arestat preventiv