Suporterii echipei de fotbal SC Oţelul Galaţi au fost gazaţi la Sarichioi, de un agent de pază, în timpul meciului din Cupa României, disputat miercuri şi încheiat cu victoria gălăţenilor cu scorul de 6-0.

Disputa fotbalistică din turul al treilea naţional al Cupei României a fost una fără istoric, Oţelul impunându-se în faţa campioanei judeţului Tulcea, Pescăruşul Sarichioi, cu 6-0 (1-0), prin golurile înscrise de Matei – 3, Cîrjan – 2 şi Antohi.

În afara terenului, însă, lucrurile au fost mult mai contondente decât pe gazon, gazdelor venindu-le în ajutor un agent de pază, care a „reuşit” performanţa de a anihila patru suporteri ai Oţelului, cărora le-a pulverizat în faţă un spray cu gaze lacrimogene. În urma agresiunii, cei patru au primit primul ajutor în ambulanţa de la teren, iar doi dintre ei au ajuns la spital, cu arsuri pe faţă şi pe căile respiratorii.

Conform fanilor gălăţeni, agentul respectiv a insistat ca suporterii să nu atingă gardul ce-i separa de teren, iar în momentul în care unul dintre fani s-a legitimat şi i-a cerut să facă acelaşi lucru şi să nu-şi mai ţină ecusonul cu partea netipărită la vedere, a scos un spray cu gaze lacrimogene şi l-a pulverizat asupra grupului gălăţean.

„Clubul nostru își exprimă solidaritatea față de suporterii care au efectuat deplasarea la Sarichioi și condamnă excesul de zel al firmei de pază ce ar fi trebuit să asigure securitatea partidei. Tragem un semnal de alarmă privind modul în care agenții firmei de pază au reacționat asupra fanilor noștri, acționând în mod abuziv cu spray-urile din dotare, doi dintre suporterii noștri necesitând îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat al SC Oţelul.

Articolul precedentBărbat din Galaţi ars de viu în propria bucătărie
Articolul următorŞantierul Naval din Galaţi a sărbătorit 125 de ani de la înfiinţare