Ieri, 29 septembrie, în intervalul orar 09:00 – 13:00 pe raza de competență a inspectoratelor de poliție județene Galaţi, Vrancea și Vaslui, s-a desfăşurat o acţiune preventiv-reactivă, cu participarea efectivelor de poliţie rutieră și de ordine publică, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Pentru monitorizarea traficului, acțiunea a beneficiat și de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne.

În cursul activităților, polițiștii gălățeni au aplicat 483 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată.

Dintre acestea, 109 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru neacordare prioritate pietoni, 3  pentru neacordare prioritate vehicule, 90 pentru abateri pietoni, 54 pentru abateri bicicliști, 3 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 213 sancțiuni pentru alte abateri la regimul rutier.

Au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 36 de  permise de conducere, dintre care 3 pentru alcool, 6 pentru depășirea limitei de viteză, 9 pentru depășire neregulamentară, 11 pentru neacordare prioritate pietoni, 3 pentru neacrodare prioritate vehicule și 4 permise pentru alte abateri la regimul rutier.

Totodată, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare și au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier.

În cadrul acțiunilor desfășurate de polițiștii gălățeni l-au depistat în jurul orei 09:30, pe un bărbat de 44 ani din comuna Cudalbi, județul Galați, care a condus o autoutilitară pe DJ 251, în localitatea Matca, sub influența băuturilor alcoolice. La testarea alcoolscop, a rezultat valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea a fost depistat în trafic, în jurul orei 10:30, a unui autoturism condus, pe DJ 251, de un bărbat de 26 ani, din municipiul Tecuci, despre care polițiștii cunoșteau că are suspendată exercitarea dreptului de a conduce și care a refuzat să oprească la semnal. A fost urmărit mai mulți kilometri cu autospeciala de poliție, iar după ce a abandonat autoturismul la o stație peco și a fugit pe câmp, urmărirea a continuat pe jos aproximativ un kilometru, fiind somat să se oprească. După ce au fost executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical, s-a tras asupra sa și a fost rănit la nivelul membrelor inferioare. La testarea cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv la cannabis. De asemenea, s-a stabilit faptul că plăcuțele de înmatriculare de la autoturism erau false. Bărbatul a fost condus la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale și i-au fost recoltate, totodată și probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis, conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

De asemenea, în jurul orei 11:55, a fost depistat un tânăr de 20 ani, din sat Traian, județul Ialomița, care a condus un autoturism pe DJ 251, în comuna Costache Negri, județul Galați, având direcția de deplasare dinspre comuna Grivița spre municipiul Galați, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a prezentat la control un permis de conducere care ar fi fost eliberat de autoritățile germane, însă documentul nu corespundea elementelor de siguranță și autenticitate. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis și pentru uz de fals.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentInaugurarea noului sediu al Structurii Centrale a DIICOT
Articolul următorAdolescent de 13 ani dispărut de la domiciliu după o discuție telefonică avută cu tatăl său plecat în străinătate