40 de noi autobuze au intrat în recuzita S.C. Transurb SA.

Acestea au fost inaugurate astăzi de edilul orașului, Ionuț Pucheanu. Administrația se mândrește cu ultimele achiziții, care au venit curând după minibuzele care au intrat în circulație pe 1 decembrie. Noile achiziții vor începe să opereze după ce vor fi înmatriculate.

Dintre caracteristicile acestora se enumeră astfel în comunicat:

Cele 40 de autobuze sunt Euro 6, au lungimea de 12 metri, trei uși de acces și o capacitate de transport de 97 de persoane, din care 26 pe scaune și 71 în picioare. Autobuzele au podeaua joasă și sunt prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități (plus buton exterior de deschidere pentru aceste persoane). Autobuzele sunt echipate cu instalații de aer condiționat și încălzire, afișaj de tip LED, sistem de informare audio și sistem de supraveghere video. De asemenea sunt cablate corespunzător pentru toate echipamentele sistemului de e-ticketing”

Cheltuiala pentru această achiziție s-a alocat suma de  26.246.000 lei, fără TVA, iar în urma licitației publice, oferta câștigătoare a fost a firmei  BMC Truck & Bus SA. Banii sunt atât din fonduri europene cât și de la bugetul local.