Primarul Ionuț Pucheanu a cerut anularea finanțărilor pentru sălile de sport a două colegii – Colegiul Național Mihail Kogălniceanu și Colegiul Național „Vasile Alecsandri”.

Elevi a două colegii din oras, printre cele mai bune de altfel, au rămas fără săli de sport. Elevii se plâng de de starea sălilor, nefiind propice practicării orelor de educație fizică din programa școlară mai ales în sezonul rece. În schimb, finanțările au fost redirecționate prin Compania Națională de Investiții către două școli generale. După ce s-a așteptat demararea procedurilor și lucrărilor timp de doi ani, banii au fost trimiși către alte unități de învățământ – școala 22 și școala 29, informații din adresa emisă de instituția Primăriei. Nu s-a dat și un argument pentru schimbarea făcută.

De o săptămână de când această problemă a ieșit în presă și de la începutul lui octombrie, de când această „mutare” a avut loc, poziția Primăriei a rămas fermă față de opinia publică. Primăria nu a venit cu un comentariu. În schimb din partea Colegiului Național „Mihail Kogălniceanu”, doamna director Popescu Mădălina a precizat că nici o adresă oficială de la Primărie nu a ajuns la colegiu prin care să se comunice sistarea demersurilor. „Proiectul”, spune aceasta, „este al Primăriei, deci ei sunt în măsură să comenteze”. Cu un an și jumătate în urmă, s-au făcut măsurătorile necesare și o parte din demersuri pentru acest proiect, dar nimic nu s-a înfăptuit până astăzi. Doamna director a precizat cu bună credință că cel mai probabil, sălile de sport le erau mult mai necesare școlilor generale.