229 de gălăţeni au fost prinşi anul trecut muncind la negru

229 de gălăţeni au fost prinşi, anul trecut, muncind la negru, informează un raport al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi.

Numărul celor depistaţi muncind fără forme legale este aproape dublu faţă de 2017, când au fost înregistrate 130 astfel de cazuri. În 2018, nu mai puţin de 113 angajatori gălăţeni au fost identificaţi folosind muncă nedeclarată.

Potrivit ITM, cei care munceau la negru au fost depistaţi fie în urma unor sesizări, fie în urma unor controale sau verificări. Pe parcursul anului 2018, inspectorii ITM Galaţi au efectuat 1.766 de controale, în urma cărora s-au aplicat 698 de sancţiuni, în valoare totală de peste 3.800.000 de lei, din care 3.610.000 de lei pentru muncă nedeclarată.

Controalele au avut ca scop atât identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, cât şi verificări privind încheierea contractelor individuale de muncă. Au mai fost avute în vedere contractele de muncă cu timp parţial, suspendarea contractelor de muncă, încadrarea în muncă a cetăţenilor străini, registrul general de evidenţă a salariaţilor şi evidenţa timpului de muncă.

Articolul precedentUnited a învins greu la Buzău, după un debut fulminant
Articolul următorAutoturism Audi cu ITP fals, depistat la frontiera gălăţeană