12 persoane, din cele 13 audiate de polițiștii Secției 1, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, au fost reţinute. Acuzaţiile sunt de înşelăciune, furt şi contrabandă. 

La data de 1 noiembrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Galați, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu suportul de specialitate al Biroului de Operațiuni Speciale Galați au efectuat patru percheziții domiciliare pe raza municipiului Galați, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, furt în formă continuată și contrabandă.

Care era schema după care funcţiona înşelăciunea

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2017-2018, 14 persoane cu vârste cuprinse între 14 și 49 ani, acționând cu precădere în zona unei piețe din municipiul Galați, ar fi racolat victimele cărora le-ar fi oferit spre vânzare țigări de contrabandă, în locul acestora înmânându-le colete ce conțineau deșeuri de carton, polistiren și plastic. În marea majoritate a cazurilor, aceste colete aveau drept ”capac” pachete de țigări de contrabandă.

De asemenea, în timpul realizării acestor tranzacții, persoanele bănuite le-ar fi sustras banii cumpărătorilor care intenționau să verifice pe loc coletele.

Ţigări, bijuterii, bani şi maşini ridicate

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe pachete de țigări de contrabandă, bijuterii, precum și  suma de 22000 lei. Totodată au fost ridicate și indisponibilizate 7 autovehicule pe care persoanele în cauză le foloseau pentru transportarea coletelor.

Cele 12 persoane reținute, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urma să fie prezentate instanței în vederea dispunerii unei măsuri preventive în cursul zilei de astăzi.

 

Articolul precedentDupă ArcelorMittal Galați, Liberty Steel cumpără încă trei unități din Europa
Articolul următorUn gălăţean mort de beat a încercat să se urce în autobuz şi a căzut sub roţi