Cumpărătorul combinatului Galați, Liberty Steel, a convenit cu ArcelorMittal un acord în vederea achiziționării a încă  trei fabrici siderurgice în Europa. 

ArcelorMittal a anunţat astăzi, 2 noiembrie, că a primit o ofertă fermă din partea Liberty House Group pentru achiziționarea liniilor de producţie de la Flemalle și  Tilleur, din cadrul ArcelorMittal Liege (Belgia), în cadrul cărora își desfășoară activitatea un număr total de 720 de angajați, precum și unitatea ArcelorMittal Dudelange (Luxembourg), care are un număr de 225 de angajați.

Activele reprezintă ultima parte a pachetului de separare convenit cu Comisia Europeană în cadrul măsurilor avute în vedere în cadrul procesului de preluare de către ArcelorMittal  a combinatului Ilva (Italia).

„Prin acceptarea ofertelor Liberty House pentru întreg pachetul de separare, Compania a îndeplinit inclusiv preferința CE de a se găsi un singur cumpărător potrivit pentru aceste unităţi. Pachetul de active cuprinde ArcelorMittal Ostrava (Republica Cehă), ArcelorMittal Galati (România), ArcelorMittal Skopje (Macedonia) și ArcelorMittal Piombino (Italia) (asupra căruia s-a convenit la începutul lunii octombrie – n.r.),  ArcelorMittal Dudelange (Luxemburg) și liniile de producţie menţionate de la ArcelorMittal Liège (Belgia)”, precizează ArcelorMittal într-un comunicat de presă.

5.600 de angajați din cei 12.500 pe care Liberty Steel îi preia la unitățile achiziționate sunt gălățeni

Liberty Steel – parte a GFC Alliance, controlat de omul de afaceri Sanjeev Gupta – este acum în mijlocul unui proces de cumpărare de combinate siderurgice. În total, unităţile pe care le va achiziţiona de la ArcelorMittal totalizează 12.500 de angajaţi, dintre care 5.600 sunt gălățeni.

“Cele două acorduri successive de preluare vor intra în vigoare odată cu aprobarea lor de către Comisia Europeană după îndeplinirea procedurilor impuse de către autoritățile locale, inclusiv încheierea informării și consultării primăriilor locale și Comitetelor Europene de Întreprindere (European Works Councils)”, se precizează într-un comunicat de presă al Liberty Steel.

După preluarea unităţilor ArcelorMittal, intenția Liberty House este să își dubleze capacităţile de producţie la nivel global, la aproximativ 15 milioane de tone de oţel/an, şi să acceseze noi pieţe. Această afacere vine în contextul unui amplu program de investiţii. Astfel, Liberty House a achiziţionat în 2017 o serie de active importante din Marea Britanie de la Tata Steel Europe. Recent a achiziţionat şi o fabrică de produse din aluminiu din Franţa, iar în prezent este pe cale de a încheia şi preluarea celui mai mare producător de aluminiu din Europa, unitatea de Dunkerque.

Articolul precedentÎn Galaţi a început deja montarea instalaţiilor de iluminat festiv
Articolul următor12 persoane, reţinute pentru înşelăciune , furt şi contrabandă