De Ziua Internaţională a Copilului, în multe centre sociale şi parohii din Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Casian, au fost organizate o serie de activităţi religioase, cultural-artistice, educaţionale şi social-filantropice. Programele dedicate copiilor au început în multe parohii din Eparhia Dunării de Jos încă de duminică, după Sfânta Liturghie, când slujitorii Sfintelor Altare în cooperare cu profesori şi voluntari parohiali au oferit daruri celor mici şi i-au implicat pe aceştia în diverse şi multiple activităţi creative şi recreative.
O astfel de activitate s-a desfăşurat luni, 31 mai, şi la Aşezământul Social-Filantropic eparhial „Sfântul Vasile cel Mare“ din municipiul Galaţi pentru cei 75 de copii beneficiari ai serviciilor oferite de această instituţie socială a bisericii. Activitatea organizată cu acest prilej s-a intitulat „Ziua Internaţională a Copilului. Popasuri duhovniceşti, în amintirile copiilor“. După ce au luat masa de prânz în cadrul aşezământului social, copiii au participat cu entuziasm şi implicare la activităţile pregătite special pentru ei.
Programul a cuprins ateliere de creaţie, jocuri, recitări de poezii, cântece, scenete şi multă voie bună, în care copiii participanţi au avut ocazia de a socializa şi a petrece timpul într-un cadru primitor.
Înainte de a le fi oferite darurile, preoţii prezenţi la eveniment au transmis copiilor mesajul de binecuvântare şi dragoste părintească al ierarhului Dunării de Jos.
Cu mare bucurie, cei 75 de copii asistaţi au primit darurile constând în pachete cu dulciuri, rechizite şi articole şcolare, precum şi articole vestimentare şi încălţăminte în valoare de 6000 lei, mulţumind Părintelui Arhiepiscop Casian şi ostenitorilor din cadrul aşezământului pentru dărnicia, grija permanentă şi atenţia deosebită.
Pe lângă bucuria pe care o aduce o sărbătoare în viaţa unei persoane, prin aceste manifestări s-au urmărit: familiarizarea tinerilor cu actul artistic, dezvoltarea creativităţii, înţelegerea mecanismului de gândire şi comportament, dezvoltarea abilităţilor de lucru în echipă şi de gestionare a emoţiilor, dezvoltarea simţului artistic, critic şi autocritic, socializare dar şi dezvoltarea capacităţilor de memorare, limbaj şi interpretare.
În cadrul acestei instituţii, toate serviciile de asistenţă socială şi educaţională sunt asigurate de către angajaţii şi voluntarii Asociaţiei, sprijiniţi de maicile din cadrul Mănăstirii „Sfântul Vasile cel Mare“ aflată în incinta aceluiaşi aşezământ.
Sursa: Realitatea de Galati