”Zilele Municipiului Galaţi” ar putea fi mutate vara, la inițiativa primarului. Prin instituirea acestui eveniment nu se renunţă la sărbătoarea de Sfântul Apostol Andrei. 

Sărbătoarea de vară ar putea avea loc anual, în săptămâna care include ziua de 6 iunie, de luni până duminică, dacă aleşii locali vor fi de acord cu proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Ionuţ Pucheanu.

„Pentru a răspunde nevoii de a avea o sărbătoare generală a oraşului, adresată tuturor cetăţenilor, Primăria municipiului Galaţi instituie organizarea şi desfăşurarea evenimentului «Zilele Municipiului Galaţi»”, se arată în proiectul de hotărâre ajuns pe mesele aleşilor locali.

Potrivit expunerii de motive semnate de primarul Ionuţ Pucheanu, data de 6 iunie a fost aleasă din motive istorice. Din 6 iunie 1830, Galaţiul este administrat de „Comisiile Orăşeneşti” – primul organism administrativ modern, ce avea drept obligaţie „buna orânduială a oraşului”, dezvoltarea şi înfrumuseţarea lui, dar şi previzionarea şi gestionarea veniturilor lui.

În viziunea autorităţilor, sărbătoarea s-ar bucura de public numeros în acest anotimp cald, fiind echilibrată ca abordare tematică. Vremea ar permite „desfăşurarea unei arii bogate de activităţi cultural-artistice şi sportive”.

Prin instituirea acestui eveniment nu se renunţă la sărbătoarea consacrată a oraşului de Sfântul Apostol Andrei. În iunie ar urma să aibă loc doar manifestările laice. Cele religioase  s-ar desfăşura ca şi până acum în jurul datei de 30 noiembrie, când este celebrat ocrotitorul spiritual al oraşului Galaţi.

Rămâne de văzut dacă şi aleşii vor vota proiectul de hotărâre.

Articolul precedentDoar amendă penală pentru gălățeanul care a omorât cățelul unei vecine
Articolul următorEchipa Teatrului Dramatic donează sânge de Ziua Mondială a Teatrului