Doar amendă penală pentru gălățeanul care a omorât cățelul unei vecine. Deși alte instanțe din țară au dat soluții cu închisoare în spețe similare, Judecătoria Galaţi a fost clementă  faţă de acuzat.

Acum aproape un an, moartea unui căţel din rasa Teckel i-a oripilat pe locatarii unui bloc din Micro 39, dar nu numai.

Căţelul a fost lovit premeditat, cu o bâtă, de un vecin supărat că animăluţul intra în grădină şi îi distrugea florile. Animalul de companie a fost omorât chiar sub ochii stăpânei. Acuzat de ucidere fără drept a unui animal, Aristotel Pintilie a recunoscut atunci fapta.

Niciun regret pentru ce a făcut

Ceea ce i-a oripilat pe iubitorii de animale a fost că nu a regretat nicio secundă ce a făcut. Mai mult, i s-a părut că eliminarea câinelui care îl deranja a fost un act de justiţie.

„A intrat aici, peste flori, şi l-am omorât. I-am dat cu parul. Am dat declaraţie la poliţie. Am discutat cu vecina de ani de zile, i-am zis să aibă grijă de câine. Era să îi dau şi ei una în cap, mai intram şi în puşcărie pentru ea. Mi-am făcut o problemă, dar măcar s-a rezolvat o alta!”, declara Aristotel Pintilie, la câteva zile de la incident.

Bărbatul şi-a menţinut probabil poziţia şi în faţa anchetatorilor. A fost trimis în fața instanţei de judecată la sfârşitul anului trecut. Judecătoria Galaţi a stabilit, la primul termen, o următoare înfăţişare, pe 19 martie, pentru a pronunţa condamnarea.

Stăpâna n-a cerut despăgubiri

Parte vătămată în proces, stăpâna căţelului ucis nu a cerut niciun leu, în instanţă, de la vecinul cu care, din cauza animalului de companie, a ajuns în conflict deschis.

Pentru asemenea fapte, legea prevede o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 1 şi 3 ani sau amendă.

Magistraţii gălățeni l-au găsit vinovat pe Aristotel Pintilie de uciderea teckelulului. Ei nu au adoptat soluţia colegilor de la Tulcea, care l-au trimis după gratii, pentru şase luni, pe un condamnat pentru o faptă similară. Gălăţeanul a primit o amendă de 2.400 de lei, reprezentând 160 de zile amendă a câte 15 lei. Dacă nu va achita amenda, bărbatul riscă să ajungă după gratii.

În soluția pronunţată de completul Judecătoriei Galaţi, pe 19 martie, i se „atrage atenţia inculpatului Aristotel Pintilie că neexecutarea, cu rea-credinţă, a pedepsei amenzii, în tot sau în parte, atrage înlocuirea zilelor amendă neexecutate cu un număr corespunzător de zile închisoare, potrivit art. 63 alin. 1 din Codul penal”. Pe lângă amendă, Pintilie trebuie să plătească 200 de lei cheltuieli de judecată. Atât el, cât şi Parchetul au la dispoziţie zece zile să atace sentinţa cu apel, dacă o consideră nedreaptă.

Articolul precedentOțelul, înfrântă clar de SCM Gloria Buzău, pierde șansa la promovare
Articolul următor”Zilele Municipiului Galaţi” ar putea fi mutate vara, la inițiativa primarului