Zeci de percheziții la gălățeni bănuiți de contrabandă cu țigări. Polițiștii au ridicat aproape 1.000 de pachete de țigări, cantități de alcool și bani. 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au făcut 25 de percheziţii în municipiul Galaţi.  Polițiștii au descins la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi contrabandă calificată, ambele în formă continuată.

Patru ani de fărădelegi 

Din cercetări a reieşit că, din anul 2015 până în prezent, persoanele bănuite ar fi procurat, transportat şi depozitat la domiciliu ţigarete fără timbru de accizare sau cu timbru de accizare Republica Moldova. Ulterior, le-ar fi comercializat pe raza municipiului Galaţi.

Cu ocazia percheziţiilor, poliţiştii au găsit şi ridicat, în vederea confiscării,  967 de pachete ţigarete, diferite mărci, fără timbru de accizare sau cu timbru de accizare Republica Moldova. Au fost ridicate și 316 sticle cu  băuturi alcoolice având  timbru de accizare Republica Moldova. De asemenea, s-au ridicat şi 156.400 de lei, 535 de euro şi 530 de lire sterline.
Au fost puse în executare 11 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul poliţiei, pentru audieri. La finalul acestora, se vor dispune şi măsurile legale necesare.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi, S.O.P., S.I.C, S.A.E.S.P., S.I.A.S. şi  Serviciului Criminalistic.

Articolul precedentZeci de blocuri din Centru rămân fără apă, pentru lucrări
Articolul următorTrageri cu muniţie reală în poligonul Smârdan, în cadrul exerciţiului Justice Sword