Case inundate la Corod după o ploaie torenţială. Pârâul Corozel a ieşit din matcă, iar apa s-a revărsat rapid în curţile oamenilor. 

Ploile torențiale au adus necazuri în județul Galați. Localitatea Corod a avut cel mai mult de suferit. Aici, pârâul Corozel a ieșit din matcă și apa s-a revărsat în curțile oamenilor. Oamenii s-au văzut cu curțile pline de apă murdară, care, în scurt timp le-a pătruns și în case. „Eu stau de 50 de ani aici și nu am văzut așa ceva. A plouat tare de tot și ne-a inundat. Am avut apă și în casă, iar curtea este plină”, ne-a spus un localnic.

Pe strada cea mai apropiată de pârâul Corozel, toate curțile s-au transformat în bazine pline cu apă. Corodenii nu au putut face nimic să lupte cu apele, mulţi alegând să fugă din calea lor.

170 de persoane, evacuate

”S-au autoevacuat 170 de persoane. Nu s-au înregistrat, din fericire, victime”, a declarat lt. col. Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

La faţa locului au fost trimiși 50 de pompieri, autospeciale, două motopompe de mare capacitate, 20 de pompe remorcabile, două motopompe transportabile și trei bărci. După miezul nopţii, în apropierea pârâului încă se lucra la evacuarea apei. Pe alte străzi din Corod apa se retrăsese, lăsând în urmă cantităţi mari de aluviuni.

”A fost o rupere de nori în amonte și un vârf de viitură pe pârâul Corozel, ceea ce a dus la inundarea părții de jos a localității Corod. Au fost inundate 63 de case. Se lucrează la capacitate mărită pentru evacuarea apei”, a completat Eugen Chiriță.

Prăpăd în case şi pe străzi

Sătenii, cei mai mulţi vârstnici, erau conştienţi că nu puteau face mare lucru împotriva apei şi erau mulţumiţi că au scăpat cu viaţă.  ”A fost apa de un metru și jumătate în curte. S-a teras, dar în casă este prăpăd!”, ne-a spus un bărbat.

Noroiul acoperise covoarele, iar podeaua deja începuse să se deformeze. ”Bine că am scăpat cu viață și că vine vara. Se usucă, dar nu știu cum vom mai putea locui aici, pentru că este multă umezeală. Nu are cine să ne ajute”, a completat bărbatul.

Apa s-a scurs, iar pârâul care a făcut prăpăd și a revenit în matcă. În urma lui însă, pe un pod, au rămas munți de peturi și de gunoaie, ceea ce arată că neglijența umană poate pune umărul la un dezastru.

Articolul precedentUPDATE: Minorul evadat din sediul poliţiei a fost depistat şi reţinut
Articolul următorPeste 1.500 de militari au început noi exerciţii în Poligonul Smârdan