Peste 1.500 de militari au început noi exerciţii în Poligonul Smârdan

Peste 1.500 de militari participă, până pe 24 iunie, în Poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, la exerciţiile multinaţionale „Justice Sword 2019” şi „Saber Guardian 2019”.

Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan a găzduit, luni, 3 iunie, ceremonia de deschidere a celor două exerciţii militare. Ceremonii de deschidere ale exerciţiului „Saber Guardian 2019” au avut loc simultan în cinci poligoane din ţară: Cincu, Borduşani, Babadag, Smârdan şi Râşnov.

În cadrul exerciţiilor se vor executa o gamă largă de acţiuni, printre care: manevre şi trageri cu tehnica de luptă, evacuare medicală şi asistenţă medicală primară. Activităţile în comun mai includ exerciţii tactice de stat major, forţări ale cursurilor de apă şi deplasări tactice ale unităţilor.

Programul de instruire multinaţională „Saber Guardian” s-a organizat anual din 2013 până în 2017, fiind găzduit, prin rotaţie, de Bulgaria, România şi Ucraina. Începând din 2017, „Saber Guardian” se desfăşoară o dată la doi ani şi reuneşte, în total, circa 13.500 de militari din 14 ţări. Armata Română participă la aceste exerciţii cu aproximativ 7.600 de militari.

 

 

Articolul precedentZeci de case inundate la Corod după o ploaie torenţială
Articolul următorHalterofilul gălăţean Paul Dumitraşcu, argint la Mondialele de juniori