Sâmbătă după amiază, pe terenul din localitatea Plopu, s-a jucat meciul dintre Viitorul Ianca și Sporting Liești, cele mai bune echipe din partea de play-out a seriei a II-a din Liga a 3-a. Partida s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, după ce echipa din Ianca a condus din minutul 27 până în minutul 85. 

Sporting Liești a avut un prim șut la poartă în minutul 9, când Gicu Iordache a șutat de la aproape 30 de metri, puțin pe lângă poarta apărată de Mihai. Viitorul Ianca a început să fie mai prezentă în ofensivă, iar în minutul 21, Munchiu a trimis o pasă lapropriul portar, Chic=vu a urmărit și a făcut presing, iar Cilighidreanu a trimis în piciorul jucătorului de la Ianca când a vrut să-i retrimită lui Munchiu. Chivu nu a avut curaj să șuteze la poară și i-a pasat lui Mucuță, la 14 metri, dar mingea la semiînălțime i-a venit și un pic în spate vârfului echipei gazdă, care a fost deposedat. 

În minutul 26 Munchiu l-a faultat pe D. Andrei la 17 metri de poarta celor de la Liești, poziție centrală. Lovitura liberă a fost executată de Marius Dima, peste zid, sub transversală, aproape de vinclul din dreapta, 1-0 din minutul 27.

În minutul 32 Denis Andrei a șutat de la marginea careului, poziție centrală, dar mingea a trecut puțin pe lângă vinclul porții oaspeților. În minutul 37 Marius Dima a executat o loviturăliberă de la circa 35 de metri și a trmis direct spre poartă, dar mingea a trecut peste transversală. În minutul 41 Lieștiul a avut o serie de pase la capătu cărora Grigoraș a șutat de la marginea careului de 16 metri, ușor lateral dreapta, pe jos, dar portarul Mihai a reținut fără probleme și scorul la finalul primelor 45 de minute a rămas 1-0. 

În minutul 48 Băluță a șutat de la 20 de metri, mingea l-a lovit în spate pe Munchiu, dar portarul Cilighidreanu a fost atent și a respins în lateral. Faza a continuat, dar după ce mingea a ajuns din nou la Băluță, acesta a fost deposedat. În minutul 52 după un corner de pe stânga bătut de Gicu Iordache, mingea a fost respinsă până la Ștefănescu, venit din spate, care a șutat de la 22 de metri, iar portarul Mihai a deviat peste poartă, în corner. În minutul 61 Gicu Iordache a primit o pasă în careu, s-a întors cu fața la poartă și a șutat din 8 metri, letarel stânga, pe colțul scurt, dar mihai a fost la post și a reținut. În minutul 72 după o pasă în adâncime pe partea dreaptă, Grigoraș a câștigat un duel cu D. Popa, i-a pasat în centru lui Crihană, iar acesta i-a trimis în careu lui Gicu Iordache, dar Marin Iordache a reușit să-l deposedeze pe jucătorul Lieștiului. Pe fondul unei dominări a celor de la Liești, la o degajare lungă a portarului Mihai, până în preajma careului advers, mingea a ajuns la Cheleș, care cu spatele la poartă a trimis la Mucuță, dar șutul acestuia l-a lovit pe un adversar și apoi a ajuns la Coteț, care a șutat puternic de la peste 25 de metri, dar mingea a trecut pe lângă bară. 

În minutul 85 o degajare a unui fundaș al Lieștiului, din preajma propriului careu, a ieșit în afara terenului de joc, în corner, lăsată de portarul Alin Mihai, care a crezut că mingea nu a atins niciun coechiper al său. Gicu Iordache a executat lovitura de la colțul terenului, de pe partea dreaptă, mingea a fost trimisă în mijlocul careului de unde Daniel Munchiu a reluat cu capul, din 8 metri. Mingea s-a dus cu boltă și a intrat în poartă, 1-1 din minutul 86. 

În minutul 89 Viitorul Ianca putea marca golul victoriei. La capătul unei acțiuni de atac a gazdelor mingea a ajuns la 18 metr =i la Marius Dima, care a șutat puternic, dar mingea l-a lovit în cap de Munchiu și a ieșit în corner. Lovitura de la colț, de pe partea dreaptă, a fost executată pe linia careului mic, de unde Marius Dima a deviat mingea cu capul, spre colțul lung, dar aceasta s-a dus pe lângă poartă și meciul s-a terminat la egalitate, scor 1-1.

Viitorul Ianca: A. Mihai – M. Iordache, D. Popa, Moroianu, L. Coteț – D. Andrei (min. 66 Păvălache), M. Dima, C. Chivu, A. Petrache (min. 66 D. Cheleș) – R. Băluță, D. Mucuță (min. 87 A. Gherghișan)

Sporting Liești a început meciul cu formula: Cilighidreanu – D. Dima (min. 57 A. Mihu), Maftei, Munchiu, Ștefănescu, Chiriac, Crihana, Iordache, Stan, Grigoraș, Costea. 

În ultima etapă din play-out, Viitorul Ianca va juca cu Dacia Unirea Brăila, pe stadionul Municipal din Brăila, iar Sporting Liești va juca pe teren propriu cu Dinamo Bacău

 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentProfesorii ar putea semna demisia în alb a premierului
Articolul următorOțelul Galați a învins-o pe Unirea Dej, 1-0, și a promovat în SuperLiga României