United Galaţi pierde pentru a patra oară finala Cupei României la futsal. Vicecampioana ultimelor două ediții din Liga I, United Galați, a pierdut, la Călărai, în faţa gazdelor de la Dunărea. 

Formația gălățeană a cedat cu scorul 2-1, finala disputată la Călărași cu gazdele de la Dunărea Călărași.

Gazdele au intrat în avantaj, scor 2-1, după prima repriză, acest scor fiind şi cel final. Gălăţenii au dominat prima repriză, dar câteva greşeli în apărarea gălăţeană au costat scump, aproape de jumătatea primei reprize Dunărea Călărași deschizând scorul. Replica gălățenilor a venit imediat, dar brazilianul Neto n-a reuşit să fructifice o șansă importantă de egalare.

Formația din Călărași a majorat scorul la 2-0, înainte de pauză, prin lovitură de la zece metri. Antrenorul jucător al gălățenilor Florin Ignat a comis a șasea greșeală de echipă a gălățenilor, iar Dunărea a transformat penalitatea.

După ce a ratat din fața porții, de două ori în aceeași fază, brazilianul Daniel Araujo a redus din diferență cu un gol din lovitură de pedeapsă. Călărașiul a făcut a șasea greșeală, iar Araujo a transformat lovitura de pedeapsă cu 3 minute înainte de pauză.

Repriza secundă a fost dominată clar de United. Gălățenii au încercat în mai multe rânduri poarta echipei din Călărași, fără gol însă. Araujo, Crăciun şi Borges au avut cele mai importante ocazii ale gălățenilor.

Florin Ignat a riscat chiar să scoată și portarul, cu câteva minute înainte de finalul meciului, Cireș preluând tricoul distinctiv. United a ţinut Dunărea în propria jumătate de teren, dar n-a reuşit să marcheze. Cea mai mare ocazie pe final de meci a fost a lui Araujo.

Este a patra finală de Cupă jucată şi, din păcate, pierdută de United Galaţi, după cele din sezoanele 2010-2011 (câştigată de City us Târgu Mureș), 2011-2012 (acelaşi adversar) şi 2015-2016 (câştigată de Autobergamo Deva).

foto: Facebook United Galaţi

Articolul precedentCSM Arcada, la a zecea victorie consecutivă în returul campionatului
Articolul următorSalariul mediu nominal net, în creştere la Galaţi, dar sub media naţională