Echipa de futsal de la United Galați a obținut calificarea în finala Ligii I, după două remize în primele două meciuri de la turneul de la Miercurea Ciuc. În primul meci al turneului din Harghita campionii de la United au remizat, scor 4-4, cu FK Odorheiu Secuiesc, iar duminică după amiază au terminat la egalitate, scor 2-2, meciul cu Autobergamo Deva.

Sâmbătă după amiază, United a întâlnit pe FK Odorheiu Secuiesc. Ignat a deschis scorul în minutul 5, însă la pauză harghitenii au intrat în avantaj, scor 2-1, după dubla marcată de Tanko în minutele 18 și 19. United a egalat la doi în minutul 31, prin golul marcat de Araujo, dar în minutul 35 formația din Odorheiu Secuiesc a trecut din nou în avantaj, scor 3-2. Sergiu Tacot cu o dublă în două minute, 36 și 37, a readus pe United în avantaj, scor 4-3, însă scorul final, 4-4 a fost stabilit de echipa din Odorheiu Secuiesc cu două minute înainte de final.

Duminică după amiază, echipa pregătită de Florin Ignat a remizat, scor 2-2, cu Autobergamo Deva, principala contracandidată la locul din finală, după un meci în care au revenit de la 0-2.

Deva a condus cu 2-0, cu două goluri marcate pe contraatac. United a revenit în joc cu patru minute înainte de pauză prin golul marcat de antrenorul jucător Florin Ignat. 

După pauză United a împins jocul în treimea hunedorenilor, iar asta a generat cea mai mare ocazie din debutul reprizei, Tacot din fața porții, cu poarta goală a amânat egalarea. Andrei Crăciun a insistat în ofensivă, dar egalarea a întârziat ușor. Deva putea trece în avantaj 3-1, la jumătatea reprizei secunde a trimis în bară. Egalarea mult așteptată a venit cu opt minute înainte de final, când Florin Ignat a marcat cu un șut de la distanță.

Imediat după egalare, Cireș a scos de pe linia porții o minge de 2-3. În final Deva a scos portarul, însă defensiva gălățeană s-a apărat excelent, chiar dacă era sub amenințarea unei lovituri de pedeapsă ca urmare a celor 5 greșeli. Ignat își putea trece în cont și al treilea gol, dar șutul lui din propria jumătate de teren a trecut puțin pe lângă poarta rămasă goală a echipei din Deva.

Cu punctul câștigat în jocul cu echipa din Deva formația gălățeană ajunge la 10 puncte și nu mai poate fi ajunsă de Autobergamo Deva, 6 puncte, indiferent de rezultatul jocului de astăzi al hunedorenilor cu FK Odorheiu Secuiesc. Tot astăzi, de la ora 16.00, United va juca cu Imperial Miercurea Ciuc (adversara din finală), gazdele turneului, un joc de palmares și de pregătire a finalei campionatului Ligii I.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentMiron Mitrea a desemnat premiantul și repetentul săptămânii – Pe cine a nominalizat
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 176. Gafă uriașă: lista de prețuri pentru vaccinurile anti-Covid, făcută publică