Începând de luna aceasta, o nouă firmă se ocupă de iluminatul public din municipiul Galaţi. SC Flash Lighting Service SA Bucureşti trebuie să întreţină reţelele de iluminat public, timp de opt luni, să se asigure că sistemul funcţionează, să intervină prompt unde sunt semnalate avarii.

Gălăţenii pot face sesizări privind lipsa iluminatului public în zona în care locuiesc la numărul de telefon 0751586462, care aparţine dispeceratului noii societăţi abilitate să intervină. Prin contract, potrivit Primăriei Galaţi, noul operator are, printre altele, obligaţia să garanteze permanenta funcţionare a iluminatului public, realizarea unui dispecerat şi a unităţii de intervenţie cu monitorizarea permanentă a reţelelor de iluminat public, în vederea reducerii timpului necesar remedierii avariilor din sistem, dar şi reducerea cheltuielilor de întreţinere şi a costurilor aferente, materialelor şi consumabilelor.

Problema este că, din cauza întârzierilor provocate contestarea licitaţiei prin care s-a atribuit contractul, firma câştigătoare va avea mult de furcă până să ajungă la zi cu remedierea avariilor deja existente, printre care se numără lipsa iluminatului din Grădina Publică, dar şi, spre exemplu, situaţia de pe strada Fraternităţii, în plin centru oraşului, vizavi de sediul Băncii Naţionale a României, unde trei stâlpi de iluminat nu mai funcţionează de foarte mult timp după ce, la refacerea trotuarului din zonă, a fost fost avariat, potrivit limitrofilor, cablul care-i alimenta.

Articolul precedentVaccinul hexavalent ar putea ajunge la sugari abia în iulie
Articolul următorZece ani de închisoare, după ce şi-a ucis copilul de numai două luni