Un gălăţean care şi-a ucis bebeluşul, în vârstă de numai două luni, a fost condamnat, definitiv, de magistraţii Curţii de Apel Galaţi la zece ani închisoare, după ce Tribunalul decisese că trebuie să stea 17 ani după gratii.

În ziua de Crăciun a anului 2015, Paul Constantin Pohrib, obosit după o tură de noapte, şi-a lovit bebeluşul, enervat că acesta plângea. După mai multe zile de spitalizare, la Spitalul de Pediatrie din Galaţi şi, ulterior, la o clinică din Bucureşti, micuţul, al treilea copil al familiei, şi-a pierdut viaţa, pe 7 ianuarie 2016.

Paul Pohrib, inginer de profesie, le-a spus anchetatorilor că bebeluşul a fost lovit în cap cu o jucărie de unul dintre fraţii săi, poveste contrazisă însă de raportul medico-legal. Astfel, pe 25 aprilie 2016, bărbatul a fost arestat preventiv şi trimis în judecată pentru omor.

Iniţial, el a fost condamnat, de judecătorii Tribunalului Galaţi, la 17 ani de închisoare. Atât Pohrib, cât şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au fost nemulţumiţi de sentinţă şi au declarat apel. Judecătorii de la Curtea de Apel Galaţi au decis să admită apelul bărbatului şi să schimbe încadrarea juridică a faptelor, Pohrib fiind acuzat de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. În urma acestei schimbări de încadrare, Paul Pohrib a fost condamnat la o pedeapsă de zece ani de închisoare. Din pedeapsă se va scădea perioada în care condamnatul s-a aflat în arest preventiv.

Apelul Parchetului a fost respins. Judecătorii Curţii de Apel au menţinut celelalte dispoziţii ale deciziei de la fond, conform căreia bărbatului i-au fost interzise mai multe drepturi, printre care şi cele părinteşti, atât pe perioada detenţiei, cât şi timp de cinci ani după ispăşirea pedepsei. Conform deciziei Tribunalului, Paul Pohrib trebuie să plătească şi cheltuieli judiciare către stat, în cuantum de 11.000 de lei.

Articolul precedentUnde se poate sesiza lipsa iluminatului public
Articolul următorAdolescentă lovită pe trecerea de pietoni de un taxi