Un generator de mare putere al ISU Galaţi, transportat la Urziceni. Acţiunea are loc în contextul mobilizării mijloacelor tehnice la nivel național, necesară ajutorării populației din zonele afectate de vremea severă.

Un container cu un generator de mare putere – 450 kVA – și doi subofițeri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați au plecat în această după-amiază către Urziceni.

Într-un comunicat transmis în această după-amiază de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență se explică motivele acestui împrumut.

”Pe fondul fenomenelor meteorologice periculoase, caracterizate prin vânt puternic și depunere de gheață pe stâlpi și cabluri, în județul Ialomița s-au înregistrat avarii importante la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Pentru asigurarea necesităților populației din zonele afectate, IGSU a dispus dislocarea în județul Ialomița a 16 containere de mare capacitate generatoare de curent electric. Generatoarele sunt mobilizate din județele AG, BC, BR, BV, BZ, CT, CV, DB, GL,TR, TL, OT, PH, VN, VL și Unitatea Specială din Ciolpani, în care nu se înregistrează situații de urgență grave cauzate de vreme. Acestea au început deplasarea spre zona Urziceni, fiind cea mai puternic afectată din punct de vedere al infrastructurii electrice”, mai aflăm din comunicat.

Generatorul va rămâne în județul Ialomița până la remedierea avariilor de către echipele tehnice ale distribuitorilor de energie electrică.

Generatoarele ISU au o capaciate de 450 kVA și permit aprovizionarea temporară a unor localităţi cu energie electrică în cazul în care reţeaua publică cedează din cauza vremii neprielnice . Acest tip de generator a mai fost utilizat în luna decembrie a anului trecut, pentru alimentarea cu energie a localităților afectate de vântul puternic din județele Caraș-Severin și Timiș.

Articolul precedentJudeţul Galaţi, încă sub atenţionare de vreme rea până mâine
Articolul următorTrei bărbați, prinși în flagrant în timp ce tăiau ilegal arbori din pădure