Un fotbalist de la Viitorul Hârlău a prins crucea de Bobotează la Galaţi

Un fotbalist de la Viitorul Hârlău a prins, duminică, crucea de Bobotează la Galaţi, reuşind să ia faţa celorlalţi 16 temerari care s-au aruncat în apele Dunării.

Ioan Pârlog are 26 de ani și a venit la Galați special pentru Bobotează. El este fotbalist la Viitorul Hârlău, în Liga a IV-a ieşeană. Tânărul a înotat pentru prima dată după crucea de Bobotează, lansată de ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Anul acesta, 17 bărbaţi s-au aruncat în apele Dunării, doi dintre ei pe propria răspundere, pentru că medicii care i-au examinat nu şi-au dat acordul. Întrecerea s-a încheiat fără incidente, crucea fiind prinsă tânărul fotbalist din Iaşi.

„Sper să-mi poarte noroc şi îmi doresc sănătate. Este prima dată când particip, numele Ioan mi-a purtat noroc. Sper să mă ajute şi la fotbal. Eu am petrecut revelionul la Galaţi, am prieteni aici şi am decis să rămân până la Bobotează, ca să particip la întrecere”, a declarat presei câştigătorul întrecerii de la Galaţi.

La slujba de Bobotează, oficiată de un sobor de preoți în frunte cu ÎPS Casian, au participat circa 2.000 de gălățeni. În ciuda temperaturilor negative şi a ninsorii uşoare, oamenii au asistat aproape două ore la ceremoniile desfăşurate pe malul Dunării. După sfințirea apelor și lansarea crucii de flori, credincioșii au luat Agheasmă Mare din butoaiele cu apă sfinţită de către preoţi.

Articolul precedentȘoferii gălăţeni au de primit taxe auto de peste 13 milioane de euro
Articolul următorGălăţenii care aşteptau pensia s-au ales cu o dezamăgire