Un bărbat a fost prins la frontieră cu documente false, iar altul, beat la volan. Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi efectuează cercetări în aceste cazuri.

Pe 20 august, în jurul prânzului, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi – rutier s-a prezentat pentru a ieşi din România, un cetăţean român, Ion I., de 35 de ani. Domiciliat pe raza judeţului Vâlcea, acesta conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria.

La controlul de frontieră, au apărut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice. În urma verificărilor suplimentare, poliţiştii frontieră au constatat că documentul cu pricina era fals. Chestionat cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu ştia că autocolantul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice este fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale.

Tot pe 20 august, dar seara, pe la 21,30, un alt bărbat a fost depistat de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti conducând un autoturism, deşi era într-o stare avansată de ebrietate. Bărbatul, un cetăţean român, cu domiciliul pe raza judeţului Galaţi, conducea o Dacia Sandero.

La control, polițiștii au observat că bărbatul emană o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost dus la sediul sectorului în vederea testării cu aparatul etilotest. Rezultatul testării lui S.P. cu aparatul etilotest a fost de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor pentru recoltarea de mostre biologice.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Articolul precedentGălăţeanca Paula Tănase, primul candidat la șefia DNA
Articolul următorPrinşi de poliţie pe drumurile publice, beţi sau fără permis