Paula Tănase, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, este primul candidat care şi-a depus candidatura la șefia Direcţiei Naţionale Anticurupţie (DNA). Informaţia a fost confirmată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

În vârstă de 47 de ani, Paula Nicoleta Tănase a absolvit Facultatea de Drept din Iaşi, cu media 9,46, şi a intrat în magistratură în 1996, ca procuror stagiar la Parchetul Judecătoriei Galaţi, unde după doi ani a susţinut examenul de definitivat. Din 2006, a lucrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, iar din 2014 este procuror la Parchetul Curţii de Apel Galaţi.

Procuroarea este căsătorită cu Victor Tănase, ofiţer la Agenţia Naţională Antidrog. Cei doi au împreună un copil. În declaraţia sa de avere, Paula Tănase notează că deţine un apartament şi o casă în construcţie, precum şi un autoturism Dacia Logan.

Paula Tănase a mai candidat la șefia DNA în 2012. ” În cei 16 ani de activitate nu am avut nicio restituire sau achitare în soluţiile de trimitere în judecată dispuse. Am avut perioade în care am soluţionat peste 1.000 de dosare, cu stoc zero de la o săptămână la alta”, declara procuroarea, la precedenta sa candidatură.

Ministerul Justiţiei a demarat o nouă selecţie pentru postul vacant de procuror-şef al DNA, după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată din funcţie. Selecţia se desfăşoară în perioada 6 august – 6 septembrie. Candidaţii pot depune cereri de înscriere până vineri, 24 august. Procurorii participanţi la selecţie vor susţine, în perioada 3 – 5 septembrie, un interviu cu Tudorel Toader, iar pe 6 septembrie vor fie anunţate rezultatele selecţiei.

Aceasta este cea de-a doua campanie de selecţie pentru conducerea DNA, după ce niciunul dintre cei patru candidaţi înscrişi la prima rundă nu l-au convins pe ministrul Justiţei.

Articolul precedent500 de elevi gălăţeni s-au prezentat la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului
Articolul următorUn bărbat, prins la frontieră cu documente false, altul, beat la volan