rbt

Un bărbat din Micro 40 a înjunghiat mortal câinele vecinului şi va fi cercetat penal de poliţiştii gălăţeni. Bărbatul a înjunghiat mortal un câine din rasa Amstaff, doar pentru a se răzbuna pe stăpânii animalului.

Rita, un Amstaff de 12 ani, şi-a pierdut viaţa după ce a fost înjunghiat de un bărbat fără suflet, care a încercat întâi să îi rănească stăpânul, vecin cu agresorul. „Soţia mea a curăţat nişte ţurţuri şi o parte dintre ei au ajuns în balconul vecinului. Am auzit scandal, am venit în spatele blocului şi l-am întrebat de ce înjură. Când am venit acasă, am trecut prin faţa uşii lui. A deschis uşa şi, pur şi simplu, a dat cu cuţitul. Prima dată a încercat să dea în mine, mi-a agăţat puţin geaca, eu m-am ferit, după care s-a aplecat şi a dat exact în câine. Dacă nu mă feream eu, probabil dădea în mine. Dar nu m-a nimerit pe mine, s-a aplecat şi a dat în câine”, ne-a povestit Laurenţiu Costel Bocioc, proprietarul patrupedului.

Bărbatul spune că vecinul său nu se află la prima încălcare a legii, acesta fiind eliberat din penitenciar, și că are o problemă cu toţi locatarii de pe scara blocului.

Deși au apelat imediat la medic, Rita nu a mai putut fi salvată. Stăpânii săi sunt încă în stare de șoc. O crescuseră pe cățelușă de la două luni, era un membru al familiei. „Noi am sunat imediat la medic. S-a chinuit şase ore, dar nu a mai putut-o salva. Ne-a spus că rana a fost prea profundă, a fost mortală. Sunt în stare de şoc, pentru că pentru noi a fost ca un copil, nu a fost un câine, a fost ca al doilea copil. Totul de la nişte ţurţuri, a omorât un căţel nevinovat, un suflet nevinovat”, ne-a spus Mariana Iorga, proprietara câinelui.

Deşi rasa din care făcea parte este considerată agresivă, Rita era sociabilă şi dornică de afecţiune, fiind iubită de toată lumea. „În 12 ani de zile nu am avut nicio reclamaţie. Era un câine tare cuminte. Cred că s-a răzbunat pe câine pentru mine, asta a fost intenţia lui”, a conchis Laurenţiu Bocioc.

Sesizați, poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere fără drept a unui animal. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul care a ucis-o pe Rita va ajunge, cel mai probabil, la închisoare. Între timp, foarte îngrijorați sunt vecinii săi, care trebuie să conviețuiscă în același spațiu cu el.

Articolul precedentHandbalistele de la CSM Galați, învinse și de SCM Craiova
Articolul următorManifestările organizate la Galaţi de Ziua Unirii Principatelor