Pentru ca trecerea în noul an să fie un prilej de bucurie, iar petrecerea acestor momente să nu fie umbrită de producerea unor evenimente nedorite, salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Galați vor monitoriza permanent dinamica intervențiilor la nivel județean, iar la nevoie vor fi dispuse măsuri imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în sprijinul cetățenilor.

În plan operațional, pompierii gălățeni vor fi zilnic la datorie și vor asigura intervenția imediată în caz de urgență cu mijloacele tehnice din dotare.

Răspunsul la urgențele medicale se va efectua prin intermediul echipajelor SMURD, care vor asigura primul ajutor medical și transportul persoanelor aflate în dificultate la unitățile spitalicești.

Pentru ca trecerea în Noul An să fie un prilej de bucurie, iar petrecerea acestor momente să nu fie umbrită de producerea unor evenimente nedorite, facem următoarele recomandări:

  • cu ocazia meselor festive organizate de Revelion, organizatorii trebuie să țină seama de numărul persoanelor participante, pentru a nu depăşi capacitatea maximă admisă, iar culoarele şi căile de evacuare să fie menţinute libere, să fie marcate şi iluminate corespunzător;
  • parcarea autoturismelor se va face astfel încât să nu se blocheze căile de acces pentru forţele de intervenţie.

Unul din cele mai așteptate momente, în seara de Revelion, este spectacolul oferit de jocurile de artificii. Însă de multe ori, utilizarea ilegală a materialelor pirotehnice s-a soldat și cu evenimente grave.

Pentru că mijloacele pirotehnice sunt folosite cu predilecție în această perioadă a anului, gândiți-vă întotdeauna la ce vi se poate întâmpla vouă sau celor din apropierea voastră atunci când folosiți aceste petarde și artificii. NU merită să vă riscați sănătatea pentru câteva secunde de distracție.

Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite este important să conștientizați pericolul utilizării necorespunzătoare a acestor obiecte. Reamintim cetăţenilor că pot folosi doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare și care prezintă un pericol redus pentru utilizatori. Chiar și pentru materialele cu nivel de risc foarte scăzut, utilizarea de către copii nu este indicată și poate fi periculoasă.

Pentru prevenirea incidentelor ce pot fi generate de folosirea necorespunzătoare, nu utilizați artificiile în încăperi și spații închise, balcoane, holuri de bloc și pe terase. De asemenea, materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau depozitate în vecinătatea surselor sau echipamentelor de încălzire.

„La mulți ani și un An Nou plin de bucurie și realizări!”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Colonel CHIRIȚĂ Eugen Marius.

 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentUn gălățean a fost prins de jandarmi în timp ce se afla la pescuit cu plase monofilament
Articolul următorPoșta Română: Pensiile vor fi livrate în perioada 6-17 ianuarie 2023