Trei persoane au fost rănite, într-o singură zi, în două accidente rutiere petrecute pe raza judeţului Galaţi.

Primul incident a avut loc în dimineaţa zilei de 4 octombrie, în comuna Munteni. Poliţiştii Biroului Rutier Tecuci au fost sesizaţi, la ora 07,40, prin apelul de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier, soldat cu rănirea a două persoane.

Din primele verificări efectuate de polițiști, a reieșit că un bărbat de 41 ani, din comuna Grivița, conducând autoturismul pe D.J. 240, a intrat în coliziune cu o căruţă.  În urma impactului a rezultat atât rănirea unei femei de 75 ani, din comuna Munteni, care se afla în căruţă, cât și a şoferului. Aceștia au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Bărbatul aflat la volanul autoturismului a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă.

Reguli de circulaţie încălcate, consecinţe serioase

Tot pe 4 octombrie a.c., dar la ora 22,45, polițiștii Serviciului Rutier Galați au fost sesizați, prin apelul de urgență 112, cu privire la faptul că în localitatea Berheci a avut loc un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Polițiștii care au ajuns la fața locului au constatat că un bărbat de 30 ani, din comuna Liești a condus autoturismul pe D.J. 241 și, la intersecția cu D.E. 581, nu a respectat semnificația indicatorului „Oprire”. A fost acroșat de o autoutilitară, condusă de o femeie de 32 ani, din județul Olt, care se deplasa pe direcția Bârlad – Tecuci și efectua o depășire neregulamentară.

În urma impactului a rezultat rănirea bărbatului, care a fost condus la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Ambii conducători auto au fost testați alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Articolul precedentMai puţin de 3,5% dintre gălăţeni au votat la referendum până la ora 16.00
Articolul următorUPDATE: Doar 4,76 la sută dintre gălăţeni au votat în prima zi de referendum