Trei medalii de argint şi cinci de bronz la Europenele de box pentru juniori

România a câştigat trei medalii de argint şi cinci de bronz la Campionatul European de box pentru juniori, desfășurat pe Patinoarul Artificial din Galați.

Cu acest bilanţ, selecţionata României a încheiat competiţia pe locul 4, din cele 35 de țări participante. Întrecerea continentală a pugiliştilor de 15-16 ani s-a desfăşurat în perioada 24 mai – 1 iunie.

La feminin, cea mai bună performaţă românească a fost cea a Marianei Mărăcine (categoria +80 kg), care a obţinut argintul, la prima sa participare la o competiţie. Mărăcine, care practică boxul de numai opt luni, a fost învinsă în finală, prin abandon, de rusoaica Ekaterina Radionova. Sportivele din România au cucerit şi trei medalii de bronz, prin Mihaela Ciobanu (cat. 57 kg), Beatrice Moldovan (cat. 70 kg) și Elena Alexandru (cat. 80 kg).

La masculin, România a obținut două medalii de argint, prin Cristinel Măzăreanu (cat. 46 kg) și Adrian Preda (cat 54 kg) şi două de bronz, prin Eusebiu Tîrzoman (cat. 50 kg) și Cosmin Hermeziu (cat. 70 kg).

La ediția precedentă a „Europenelor”, Rusia 2018, România a obţinut o singură medalie, de argint, prin Adrian Preda.

Articolul precedentTecucean fără permis, la volanul unei maşini neînmatricluate
Articolul următorCinci gălăţeni cercetaţi pentru contrabandă cu ţigări