Trei hocheişti de la CSM Galaţi, în lotul României pentru Mondiale

Trei hocheişti de la CSM Galaţi au fost selecţionaţi în lotul reprezentativei României pentru Campionatul Mondial care începe duminică în Estonia.

Echipa națională de hochei a României va participa între 28 aprilie și 4 mai, la Tallinn, la Campionatul Mondial, Divizia I, Grupa B. În lotul României au fost selecționați şi trei jucători de la CSM „Dunărea” Galați, noua vicecampioană a ţării. Vor evolua sub tricolor gălățeanul Adrian Irimia şi ucrainenii naturalizați Evgheni Emelianenko și Anton Butochnov.

Pe lângă cei trei gălăţeni, din lotul naţional mai fac parte zece jucători de la Corona Braşov – campioana României, şase de la SC Miercurea Ciuc şi trei de la ACSH Gheorgheni. Un jucător important de la CSM Galaţi, Vitali Kiricenko, tot ucrainean naturalizat, este accidentat şi nu a putut face deplasarea.

La competiția din Estonia, echipa națională a României va juca după programul: 28 aprilie – cu Estonia, 29 aprilie – cu Japonia, 1 mai – cu Polonia, 2 mai – cu Ucraina, 4 mai – cu Olanda. Echipa României este pregătită de slovacul Julius Penzes și gălățeanul Marius Trandafir.

Conform clasamentului mondial, România este cea mai slabă dintre cele șase echipe participante la grupa din Estonia. Tricolorii sunt pe locul 29 în lume, fiind devansaţi de Polonia – locul 21, Japonia – locul 23, Ucraina – locul 24, Estonia – locul 26 şi Olanda – locul 28. Cu toate acestea, oficialii români speră la un loc pe podium şi chiar la promovarea în cea de-a doua grupă valorică.

Articolul precedentMoldovean depistat la volan, cu permis necorespunzător
Articolul următorO gălăţeancă este ambasadorul României în Vanuatu şi Kiribati