Doi bărbaţi, unul din judeţul Galaţi, altul din Vrancea, au fost surprinşi de către poliţiştii de frontieră cu documente false sau neconforme privind vehiculele sau dreptul de a conduce. 

Astfel, pe 20 octombrie  a.c, în jurul orei 15,30, în timpul unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din Foltești efectua controale în trafic pe DN26,  în localitatea Ijdileni. Poliţiştii au oprit un ansamblu rutier format dintr-un autoturism marca Mitsubishi și o remorcă, cu numere de înmatriculare  românești, condus de cetățeanul român Marius I., în vârstă de 24 de ani, domiciliat pe raza judeţului Galați.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul este posesorul unui permis de conducere valabil pentru categoriile AM, B1 și B, iar pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză este necesară deținerea unui permis de conducere valabil pentru categoria BE sau CE.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

     

Certificat care atestă inspecția tehnică periodică, fals

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Oancea au depistat un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră un document fals pentru mijlocul de transport pe care îl conducea.

Astfel, pe 21 octombrie a.c, ora 00,15, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul român Eduard O., în vârstă de 20 de ani, domiciliat pe raza judeţului Neamț, care conducea un autoturism marca BMW, înmatriculat în Marea Britanie.

La controlul de frontieră au apărut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, prezentat la control pentru autoturismul în cauză. Polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul în cauză a declarat că a cumpărat recent autoturismul și nu ştia că documentul prezentat la control ar fi fost fals.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, la finalizare urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

 

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Galați

Subinspector de poliție CARP MĂDĂLINA

Articolul precedentConcurs de grafică şi pictură pentru copii, organizat de Şantierul Naval Damen
Articolul următorPrins de poliţie la volan mirosind a alcool, a refuzat orice testare