Şantierul Naval Damen Galaţi (SNDG), în parteneriat cu Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, a organizat, pe 20 octombrie 2018, un concurs de grafică şi pictură pentru copii. 

Concursul s-a desfăşurat pe două categorii: juniori şi seniori. Grupa juniorilor a fost constituită din copii între 6 şi 10 ani, care au realizat lucrările pe loc, sub îndrumarea a doi profesori. Seniorii, cu vârste între 11 şi 18 ani, au predat în avans lucrările făcute.

Evenimentul a avul loc în holul sediului Universităţii „Dunărea de Jos”, acolo unde SNDG a deschis, pe 1 septembrie, o expoziţie aniversară care să marcheze cei 125 de ani de existenţă a contrucţiilor navale în portul Galaţi. 

Premierea s-a realizat în decursul aceleiaşi zile, după ce juniorii au finalizat lucrările și și-au reîncărcat bateriile cu fructe și prăjituri delicioase. Ţinându-se cont de vârstă, însă având totodată şi dorinţa de a ambiţiona şi de a motiva participanții, cele mai deosebite lucrări au fost departajate și au fost expuse în cadrul expoziţiei pe panouri, alături de celelalte exponate. Restul desenelor şi a picturilor pot fi de asemenea văzute, fiind păstrate în albume speciale, expuse în acelaşi spaţiu.

 

Articolul precedentBaschetbaliştii gălăţeni au depăşit suta de puncte pentru a doua oară consecutiv
Articolul următorSurprinşi de poliţiştii de frontieră cu documente false sau neconforme