O echipă de la Şantierul Naval Damen din Galaţi a câştigat medalia de aur la cel mai prestigios concurs mondial rezervat sudorilor – „ARC CUP 2018”, care s-a desfăşurat în oraşul Zhuzhou, din China, în perioada 6-10 iunie.

Cei mai buni sudori din lume s-au întrecut la două categorii de vârstă („juniori” – până în 25 de ani; „seniori” – între 25 şi 35 de ani) şi la şase procedee de sudare.

Echipa gălăţeană i-a cuprins pe „juniorii” Emanuel Andrei Broască, Petrică Ghibergiu, Petrişor Goga şi pe „seniorii” Daniel Pintilie, Vasile Talmaciov şi Gabriel Codreanu, alături de Alexandru Chisar (asistență) şi inginer Marius Daniel Călmuc (coordonatorul echipei).

În competiţia la care au participat 388 de sudori, din peste 30 de ţări de pe toate continentele, gălăţenii au mai obţinut încă patru locuri pe podium la individual (un loc 1, un loc 2 şi două locuri 3) şi mai multe premii de excelenţă.

Alături de locul întâi în clasamentul pe echipe, la individual au mai obţinut medalii Emanuel Andrei Broască (aur), Petrişor Goga (argint), Daniel Pintilie şi Gabriel Codreanu (bronz), iar premiile de excelenţă i-au recompensat pe Emanuel Andrei Broască, Gabriel Codreanu, Petrică Ghibergiu şi Vasile Talmaciov.

La întoarcerea acasă, componenţii delegaţiei au primit felicitări din partea conducerii Şantierului Navale, dar şi prime şi categorii de muncă.

Trebuie precizat şi faptul că gălăţenii nu sunt la prima victorie mondială de răsunet, echipa de sudori de la Damen reuşind să câştige „ARC CUP” şi în anul 2016.

Articolul precedentFocar de pestă porcină africană în Insula Mare a Brăilei
Articolul următorS-au afişat rezultatele la bacalaureat: în Galaţi, o singură medie de 10,00!