Străzile Galaţiului continuă să fie transformate în artere cu sens unic, în încercarea Primăriei de a fluidiza traficul din municipiu.

Ultima măsură în această direcţie a Comisiei municipale pentru Siguranţa Circulaţiei Rutiere o reprezintă instituirea de sensuri unice pe străzile Universităţii (tronsonul cuprins între strada Domnească şi strada Al. I. Cuza) şi Nicolae Gamulea, care va intra în vigoare miercuri, 1 august.

În context, începând din 25 iunie, s-a implementat sensul unic pe strada Nicolae Bălcescu, pe tronsonul cuprins între strada Basarabiei şi strada Gării. De asemenea, de la jumătatea lunii iunie, s-au introdus indicatoare rutiere de sens unic pe străzile Anul Revoluţiei 1848 şi Morilor, în ambele cazuri pe tronsoanele cuprinse între strada Movilei și strada Tecuci.

În planul iniţial al Primăriei Galaţi, dat publicităţii în luna mai, nu mai puţin de 23 străzi din zona istorică a muncipiului urmau să devină, total sau parţial, artere cu sens unic. Între timp, din cauza unor lucrări de modernizare pe strada Basarabiei, s-a renunţat la introducerea sensului unic pe o parte dintre aceste artere sau decizia a fost amânată până la finalizarea reparaţiilor.

Străzile vizate în planul din luna mai sunt: Episcop Melchisedec Ştefănescu, Vasile Alecsandri, Dimitrie Bolintineanu, Elena Doamna, Cezar, Radu Negru, Bravilor, Dobrogei, Prundului, Mihai Bravu, Știinţei, Grădina Veche, Dr. Carnabel, Rizer, Dragoş Vodă, Miron Costin, Alexandru cel Bun, Lacului, Picturii, Şarpelui, Luceafărului, Gerului şi Victor Babeş.

Articolul precedentIon Gigi se alătură marilor glorii care revin la Oţelul Galaţi
Articolul următorClubul Sportiv Municipal Galaţi va avea un buget de cinci milioane de lei