Spitalul de Urgenţă, păzit de aseară cu jandarmii şi poliţiştii. Zeci de rude ale bărbaţilor răniţi în accidentul de la Şendreni veniseră să afle detalii despre victime. 

Două dintre victimele accidentului de luni după amiază de pe DN 25 au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe în stare foarte gravă. Ulterior, zeci de rude ale acestora au venit în curtea spitalului să afle detalii despre ei.

Aparţinătorii erau în număr foarte mare şi, potrivit cadrelor medicale, au forţat intrarea în UPU. De aceea, a fost solicitată intervenţia poliţiştilor şi a poliţiştilor locali. A fost chemat şi un echipaj de la Intervenţie Rapidă din cadrul IPJ.

„Mi s-a spus că foarte mulţi aparţinători ai victimelor asaltează Unitatea de Primiri Urgenţe, s-au forţat uşi şi s-a intervenit până  la codul roşu unde au fost aduşi toţi pacienţii, iar colegii mei au lucrat timp de mai multe minute sub tensiune. Lucrurile s-au calmat o dată cu venirea poliţiei şi a jandarmeriei, cărora le mulţumim foarte mult. Dacă nu ar fi intervenit, ar fi fost un haos general, unul dintre paznici a fost bruscat, trântit de un perete şi, am înţeles, şi alţi oameni au fost agresaţi, mai mult verbal decât fizic”, ne-a declarat dr. Angel Trifan, şeful UPU-SMURD Galaţi.

Răniţii sunt în stare foarte gravă, prognosticul fiind rezervat

Medicii au făcut eforturi pentru a le salva viaţa celor doi bărbaţi, de 35, respectiv 55 de ani, răniţi extrem de grav. „Starea victimelor este foarte gravă, prognosticul este rezervat. S-a intervenit ieri (n.r. – luni) chirurgical pentru ambele victime. Urmează să vedem ce se întâmplă în următoarele ore. Au suferit politraumatisme severe, chiar politraumatism foarte grav la ambii pacienţi”, a explicat dr. Ionuţ Băneşanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi.

Rudele celor patru bărbaţi implicaţi în accident au rămas în faţa spitalului toată noaptea. la fel au făcut şi forţele de ordine. Astăzi dimineaţă, intrările în spital erau încă păzite de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali. De asemenea, la morga spitalului au fost montate garduri de protecţie, astfel încât să nu fie blocat accesul către clădire.
Rudele victimelor tragicului accident de pe DN25 spun că nu au fost incidente şi că stau acolo doar pentru a le fi alături familiilor în suferinţă.  „Nu putem să ne lăsăm rudele, fraţii. Suntem alături de ei, îi ajutăm cu ce putem, îi încurajăm. Toţi care au venit au fost cuminţi, au plâns, nu au fost agresivi, puteţi întreba şi poliţia şi mascaţii, am colaborat cu ei şi nu a fost incidente”, a declarat Ştefan Constantin, unchiul şoferului care a provocat accidentul.

Articolul precedentAmenzi de aproape 200.000 de lei pentru abateri de la Codul Rutier
Articolul următorProxeneţi arestaţi preventiv într-o afacere „loverboy” din Galaţi