Proxeneţi arestaţi preventiv într-o recentă afacere „loverboy” din Galaţi. Decizia luată  la Tribunalul Galaţi nu este definitivă, ea fiind deja atacată de inculpaţi.

Trei dintre cele cinci persoane acuzate de trafic de minori şi trafic de persoane, reţinute duminică de procurorii DIICOT Galaţi, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Nelu Puiu, Cornel Constantin Puiu şi Dragoş Lupu fac parte dintr-o grupare infracţională care opera încă din 2015. În acelaşi dosar, alte două persoane, Veta Puiu şi Denisa Aramă, au fost plasate în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile. Încă două persoane au fost plasate de procurori sub control judiciar.

Decizia luată de judecătorii de la Tribunalul Galaţi nu este definitivă, ea fiind deja atacată de cei trei inculpaţi arestaţi preventiv.

Anchetă începută anul trecut într-un dosar-mamut

Ancheta în acest dosar a început încă din anul 2018. Poliţia judiciară din cadrul BCCO Galaţi s-a sesizat din oficiu că Dragoş Lupu a recrutat, prin metoda „Loverboy”, o tânără. A însoţit-o apoi în Germania şi a determinat-o să practice prostituţia. DIICOT-ul a început o anchetă „in rem” pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane.
Afacerea ilegală pusă la cale de inculpaţii deja arestaţi preventiv a fost oprită pe 25 august. Procurorii DIICOT şi poliţiştii BCCO au făcut şapte percheziţii domiciliare şi au confiscat sume de bani, bunuri, bijuterii, dar şi două maşini de lux.

Anchetatorii au obţinut arestarea după ce au adunat probe care arată că, de la sfârşitul anului 2015 şi până în martie 2019, membrii grupării, au recrutat, utilizând metoda „Loverboy”, mai multe tinere, unele dintre ele minore. Apoi, ei le-au obligat, prin constrângere psihică, menţinere în eroare şi şantaj emoţional, să practice prostituţia în Galaţi, Braşov şi în diferite oraşe din Germania. Mai mult, inculpaţii şi-au însuşit peste 300.000 de euro, parte din sumele de bani obţinute de fete din prostituţie.

Articolul precedentSpitalul de Urgenţă, păzit de aseară cu jandarmii şi poliţiştii
Articolul următorGălăţeni prinşi la frontieră cu marfă de contrabandă