Șoferii care merg cu viteză, alcool cât cuprinde şi fără permise nu se sperie de amenzi. Ei ignoră nu doar legile, dar și regulile vitale pentru supraviețuire. 

Deși majorarea punctului de amendă, ca efect al creşterii salariului minim pe economie, le face găuri în buzunare, șoferii nu se sperie.

Sutele de amenzi aplicate, însumând peste 300.000 de lei, arată că educaţia rutieră la Galați este sublimă dar lipsește cu desăvârșire.

Sute de conducători auto din județ încalcă regulile de bază ale traficului rutier. Viteza, depăşirile riscante și neacordarea de prioritate duc frecvent la accidente grave. La acestea se adaugă și cele produse din vina pietonilor, care traversează neregulamentar.

Sute de asemenea situații au fost constatate săptămâna trecută pe cele mai importante șosele din Galaţi. Au fost aplicate 969 de amenzi, în valoare totală de peste 323.000 de lei au.

Cei mai mulți șoferi amendați, 233, au fost cei care au depășit viteza legală. 133 au fost sancţionaţi pentru lipsa centurii de siguranță. 33 au de plătit pentru depăşiri neregulamentare, iar 16, pentru că nu au acordat prioritate, cel mai adesea, pietonilor aflați pe treceri marcate.

La rândul lor, nici pietonii nu stau rău la capitolul abateri. 137 de pietoni au traversat ilegal, au fost prinşi în flagrant şi amendaţi. 96 de şoferi au rămas fără permisele de conducere, iar 75, fără certificatele de înmatriculare.

Opt dosare penale, deschise pentru abateri grave

Opt situații au presupus abateri mai grave, poliţiştii deschizând dosare penale. Patru cazuri au fost de conducere fără permis. Câte un șofer a fost prins conducând în stare de ebrietate, cu permisul suspendat, că a încredinţat maşina unei persoane fără permis şi că a părăsit locului accidentului.

Unii şoferi deveniţi „penali” nu s-au mulţumit cu o singură abatere. Este cazul unui tânăr de 19 ani din Galaţi, care circula pe strada Domnească cu 77 km/h şi detectat cu radarul. Poliţiştii care l-au tras pe dreapta au constatat că, de fapt, grăbitul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

Articolul precedentHoţ prins de poliţişti în magazinul pe care voia să-l jefuiască
Articolul următorAtenție, părinți! Copii tâlhăriți în scara blocului, la Galați