Mai mulți șoferi gălățeni au fost prinși de polițiști la volan, sub influența alcoolului, în a doua zi de Crăciun, și sancționați. 

Pe 26 decembrie a.c., în jurul orei 19,40, polițiștii Secției 5 poliție au fost sesizați că o persoană aflată sub influența alcoolului a condus autoturismul pe strada Traian și a oprit în fața Spitalului de Psihiatrie, manifestându-se în mod zgomotos.

Polițiștii sosiți la fața locului au constatat că este vorba despre un bărbat de 68 ani, din municipiul Galați, care, fiind testat alcoolscopic, s-a demonstrat că avea o concentrație de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, polițiștii întocmind dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Și băut la volan, și fără permis

În nopatea de 26 spre 27 decembrie a.c., în jurul orei 00,35, polițiștii Secției 6 poliție Rurală Tecuci au oprit în trafic, pe strada Tecuciului din comuna Țepu, un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 18 ani, din localitate.

Cu ocazia controlului documentelor, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, fiind testat alcoolscopic, acesta a prezentat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ca urmare, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis.

 

Articolul precedentOamenii în uniformă le oferă bucurii de Crăciun copiilor nevoiași
Articolul următorAlte opt clădiri neîngrijite din Galați vor fi supraimpozitate cu 500%