Au fost mii, chiar zeci de mii, apoi au rămas sute, care după trecerea anilor s-au transformat în zeci. Acum, în 2021, a mai rămas doar unul, „ultimul mohican”, ultimul jandarm gălățean veteran al celui de-al Doilea Război Mondial. Astăzi este ziua lui de naștere. Bunul Dumnezeu a vrut să prindă și cel de-al 97-lea an de viață și sperăm că și centenarul.

Colonel Crăciun Ghiță, veteran de război, spune că îi este dor de Cazarma Jandarmeriei, dar starea de sănătate nu îi mai permite să pășească pe poarta unității.
De la veteranii noștri de război ne vor rămâne doar poveștile și amintirea lor. Datoria noastră este să le consemnăm și să le lăsăm mărturie generațiilor următoare, ca exemplu de sacrificiu făcut de acești bravi ostași, care și-au sacrificat tinerețea, familia și prietenii pentru România.

”Astăzi, la aniversarea a 97 de ani de viață, lăsăm o mărturie de pe tragicul front de est și retragerea din 1944, un interviu realizat cu domnul colonel, veteran de război, Crăciun Ghiță, „ultimul mohican” dintre veteranii de război ai Jandarmeriei Galați” transmit jandarmii gălățeni.

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati