Simularea Evaluării Naţionale s-a desfăşurat la Galaţi fără proteste

Simularea Evaluării Naţionale s-a desfăşurat la Galaţi fără proteste, deşi Consiliul Naţional al Elevilor i-a îndemnat pe participanţi să predea foile goale.

Elevii gălăţeni din clasele a VII-a şi a VIII-a nu s-au raliat protestelor, astfel că proba la limba şi literatura română s-a desfăşurat fără incidente. Conform purtătoarei de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean, Oana Enache, singurii „protestatari” au fost cei 434 de absenţi, 250 la clasa a VII-a şi 184 la clasa a VIII-a. Astfel, dintre cei 9.253 de elevi înscrişi în cei doi ani de studiu, 8.819 au participat la simulare.

Inspectoarea general-adjunctă Pompilia Chifu, profesoară de limba şi literatura română, a declarat că, la ambele clase, subiectele au fost „accesibile”.

În cursul zilei de marţi, elevii din ultimii doi ani de gimnaziu vor susţine simularea la matematică, tot de la ora 9,00. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore. Rezultatele vor fi comunicate pe 22 martie.

Articolul precedentPeste 400 de blocuri din Galaţi au probleme la instalaţiile de canalizare
Articolul următorHocheiştii gălăţeni, învinşi la Braşov după şuturile de penalitate