Și gălățenii au protestat duminică seara împotriva Ordonanței 7. Peste 300 de oameni s-au adunat pe esplanada din faţa Prefecturii, la căderea serii.

Oamenii au venit să protesteze împotriva actului normativ care ar urma să consfinţească, negru pe alb, implicarea factorului politic în activitatea magistraţilor şi implicit în buna funcţionare actului de justiţie.

Ținând pancarte, lozinci şi drapele, în pofida frigului pătrunzător, manifestanţii au protestat și au strigat împotriva guvernanţilor. Ei și-au exprimat solidaritatea cu magistraţii şi cu nevoia de independenţă a acestora, prin texte de genul ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi! şi ”Rezistaţi, magistraţi!”.

Gălăţenii ieșiți în stradă pentru a participa la protest le-au cerut guvernanţilor să abroge controversata ordonanţă. De asemenea, li s-a cerut să plece de la conducerea statului. ”Am tot îndurat, dar cât să mai suportăm? Nu s-a schimbat nimic în aceşti ani, am rămas în comunism, sunt aceiaşi lupi, în blană de oaie!”, ne-a spus unul dintre manifestanţi.

Timp de mai bine de o oră, pe esplanada din fața Prefecturii au fost afişate bannere pe care scria ”Corupţii şi infractorii cercetează procurorii şi judecătorii”, dar şi ”Ziua în care vom ceda este ziua în care vom muri”, traducere a versurilor trupei Goodbye to Gravity, care concerta în seara tragediei din Clubul Volectiv.

Pe la orele 19,00, manifestanţii, escortaţi de jandarmi, au plecat în marş pe străzile Domnească şi Brăilei, spre Palatul Justiţiei. Pe parcursul protestului nu s-au înregistrat incidente.

Articolul precedentEchipa de futsal United s-a calificat în turneul final al „Cupei României”
Articolul următor724 de firme din Galați vor finanţare prin programul „Start-Up Nation”