Și-a înscenat o tâlhărie, încercând să-și păcălească angajatorul și Poliția. Este povestea unui tânăr de 32 de ani, care s-a dat victimă pentru a-și însuși o sumă mare de bani. 

Pe 25 februarie a.c., ora 17,55, un bărbat, de 32 de ani, din municipiul Galați, a sesizat Secția nr. 4 de Poliție, prin apel de urgență 112, că ar fi fost tâlhărit.
Mai exact, acesta a spus că, în timp ce se afla în fața unui bloc de pe strada Aviatorilor, din municipiu, ar fi fost deposedat, prin violență, de bani și bunuri.
​Polițiștii au demarat imediat cercetările, deplasându-se la fața locului. Totodată, au audiat și persoana, angajat al unei societăți comerciale de curierat.
Din declarația acesteia a reieșit că, în jurul orei 17,40, s-ar fi  aflat pe strada Aviatorilor, lângă autoturismul parcat. Încercând să sune un client, ar fi fost lovit din spate de doi tineri necunoscuți.
Aceștia l-ar fi trântit la pământ și i-ar fi smuls borseta în care avea suma de aproximativ 7.000 de lei și un sistem de plată compus dintr-o stație PDA și un chitanțier electronic.

Delapidare cu ajutorul unui minor

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, dar în urma verificărilor și investigațiilor făcute, polițiștii au constatat că presupusa victimă ar fi înscenat fapta menționată mai sus.
Fapta a fost surprinsă de o cameră de supraveghere aflată în zonă, iar în mărturia video se vede clar că presupusa victimă se trântește singură la pământ.
Mobilul era însușirea sumei de 9.500 de lei, precum și a aparaturii electronice aparținând firmei la care era angajat.
Totodată, s-a stabilit că bărbatul ar fi fost ajutat, la comiterea acestei fapte, de un minor de 17 ani, din municipiul Galați.
Odată cu depistarea acestuia, a fost recuperat și prejudiciul, în valoare totală de 18.000 de lei.
Cei doi sunt acum cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare, respectiv, complicitate la delapidare.
Articolul precedentFinanţiştii gălăţenii au protestat faţă de reorganizarea ANAF
Articolul următorProfesorii din Galaţi au protestat cu banderole tricolore pe braţ