Profesorii din Galaţi au protestat cu banderole tricolore pe braţ

Profesorii din Galaţi au protestat, marţi, 26 februarie, cu banderole tricolore pe braţ, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia din Învățământ.

Circa 4.300 de profesori, membri ai Sindicatului Învățământului Preuniversitar (SIP) din Galați, şi-au exprimat astfel nemulţumirile referitoare la salarizare și legislația în domeniu. „Cerem corectarea legii salarizării în învăţământ, pentru că există discrepanţe între cadre didactice cu acelaşi grad şi aceeaşi vechime, cerem mărirea costului standard per elev şi, mai ales, cerem elaborarea unei legislaţii coerente, în acord cu realităţile Educaţiei şi cu consultarea tuturor factorilor”, a declarat liderul SIP, Lidia Antoniu.

Potrivit liderului sindical, cei opt membri ai Biroului Executiv al SIP Galați se vor afla miercuri, 27 februarie, la București, pentru a picheta, alături de colegii lor din țară, sediul Ministerului Educației. „Vrem să nu mai fim consideraţi singurii vinovaţi pentru ceea ce se întâmplă în Învăţământ, vina aparţine şi instituţiilor statului, şi legislaţiei care se schimbă de la o zi la alta”, a mai spus Lidia Antoniu.

În județul Galați, din numărul total de 6.500 de cadre didactice și personal auxiliar din şcoli, circa 4.300 sunt membri SIP, sindicat afiliat Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Articolul precedentȘi-a înscenat o tâlhărie, încercând să-și păcălească angajatorul și Poliția
Articolul următorDoi bărbaţi, depistaţi băuţi la volanul maşinilor, în trafic