Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi a primit opt autospeciale noi

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Galaţi a primit opt autospeciale noi, marca Renault, achiziţionate printr-un program al Ministerului de Interne.

Autospecialele sunt de tipul B1-B2, având dotările necesare pentru medic și asistent medical. Noile ambulanţe au echipamente moderne, iar pentru folosirea acestora va fi nevoie de instruirea personalului. „Le vom ține în Galați, nu le vom trimite la unitățile din județ, pentru că au fibrilatoare noi și trebuie să instruim angajații”, a declarat Mihai Polinschi, directorul SAJ Galați.

Reprezentanții serviciilor de Ambulanță au primit promisiuni că, în următorii patru ani, vor avea doar autospeciale noi. „Multe ambulanțe sunt foarte vechi și stau mai mult în service, astfel încât le vom ține în rezervă. La Galați, de exemplu, avem o mașină din 2001, pe care o vom casa”, a precizat Mihai Polinschi. Parcul auto al Ambulanţei gălăţene număra 45 de salvări, iar acum va cuprinde 52 de maşini.

Maşinile deja livrate fac parte dintr-un prim lot de 300 de ambulanţe, achiziţionate prin POIM 2014-2020. În total, prin acest proiect vor fi cumpărate peste 1.300 de ambulanţe, valoarea totală a contractului fiind de 558.903.141,45 lei.

Articolul precedentGălățenii au privit artificiile printre gropile din faţa Sălii Sporturilor
Articolul următorS-au stabilit locurile unde vor fi înfiinţate staţii de închiriere a bicicletelor