Gălățenii au privit artificiile de pe esplanada murdară și plină de gropi a Sălii Sporturilor. Cam așa se poate rezuma petrecerea publică de Revelion de anul acesta, departe de strălucirea unor ani trecuţi, care i-au adus la Galaţi pe Michael Bolton şi Goran Bregovici, ca să exemplificăm doar cu numele mai mari. 

Anul acesta, nimeni nu aştepta prea mult de la petrecerea organizată în ultimul moment, prin atribuire directă, care a constat doar într-un foc de artificii şi în muzica mixată de un Dj.

Drept urmare, puţini gălăţeni s-au strâns, începând cu ora 23,00, pe esplanada, mai ales că nici lumini nu erau. Dacă, în alţi ani, luminile scenei răzbăteau până departe în întuneric, anul acesta scena a fost modestă, pe măsura petrecerii.

Gălăţeni de toate vârstele s-au adunat dornici să împuşte anul 2018 cu petarde şi artificii, să bea şampanie şi să întâmpine cum se cuvine anul 2019. Petrecăreţii au fost nevoiţi să ocolească atent o groapă uriaşă, care i-ar fi trimis la ortopedie, să îngroaşe rândurile victimelor bordurii pistei de biciclete din Micro 18 şi 19, pe care nu ştim cine şi la ideea cui a construit-o supraînălţată.

Program modest în 2018

Programul de distracţie a fost cel anunţat: două ore de muzică asigurată de DJ Gabi Lupu şi un foc de artificii care a durat un sfert de oră, constând în ploi de stele aurii şi argintii, palmieri şi crizanteme multicolore, cascade roşii şi verzi, inele şi coroane colorate, însoţite de efecte acustice, cadenţa medie de tragere fiind de 400 lovituri pe minut.

Primăria municipiului Galaţi a plătit pentru artificii 119.000 de lei cu TVA, adică peste 25.800 de euro, contractul fiind atribuit prin achiziţie directă firmei Gaby Modelles Events SRL.

Spectacolul pirotehnic nu a fost chiar sincronizat cu muzica, iar la final petrecăreţii s-au retras la casele lor, deşi DJ-ul făcea apel la ei să mai rămână pentru distracţie şi muzică. Serviciile de scenotehnică, sonorizare şi lumini, în care a fost inclus un program de dj-set live timp de două ore -23,00 – 01,00 – va costa Primăria 40.103 lei cu TVA, adică peste 8.700 de euro, firmei Procesor Tech SRL Galaţi.

Articolul precedentZeci de gălăţeni au ajuns la spital după ce au consumat etnobotanice
Articolul următorServiciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi a primit opt autospeciale noi