Serbările Galaţiului se vor desfăşura pe 6 iunie, nu de Sf. Andrei, ca până în prezent, modificarea fiind aprobată în ultima şedinţă a Consiliului Local.
Consilierii au aprobat, pe 24 aprilie, actul normativ prin care Zilele Galaţiului vor fi sărbătorite în săptămâna care include ziua de 6 iunie. Data a fost aleasă pentru că în ziua de 6 iunie 1830 s-au înfiinţat Comisiile Orăşeneşti, primul organism administrativ modern, predecesorul Consiliului Local. În viziunea autorităţilor, sărbătoarea se va bucura de public mai numeros în iunie, comparativ cu sfârşitul lunii noiembrie.
Proiectul a suscitat, însă, discuţii aprinse. Consilierul liberal Ion Cordoneanu a susţinut că Galaţiul ar trebui să sărbătorească pe 29 iunie, de Ziua Dunării. Consilierul a făcut şi un sondaj, propunând mai multe date relevante pentru Ziua Galaţiului: 29 iunie – Ziua Dunării, 1 iunie – dobândirea statutului de porto-franco, 23 septembrie – atestarea documentară a târgului Galaţi, 26 octombrie – înfiinţarea Şcolii Superioare de Comerţ şi 30 noiembrie – ziua Sfântului Apostol Andrei. Potrivit consilierului, cele 835 de persoane care au răspuns au ales: 29 iunie – 33,8 la sută, 30 noiembrie – 24,2 la sută şi 6 iunie – 15 la sută.
Primăria a dat asigurări, într-un comunicat de presă, că sărbătoarea Sfântului Andrei, ocrotitorul municipiului Galaţi, va fi în continuare marcată pe 30 noiembrie, însă prin manifestări liturgice, misionare şi cultural-educaţionale, procesiuni şi pelerinaje.